Юбилеен мач между звездите на БК "Димитровград"


Юбилеен мач между звездите на БК "Димитровград"
01-08-2007 17:44

"Завръща се баскетболната слава на Димитровград!” - под това мото ще играят звездите баскетболисти на местния БК “Димитровград”.
Днес от 18.00 ч. в димитровградската спортна зала “Младост” едни срещу други ще излязат няколко поколения от звездите на местната баскетболна школа. Събитието е уникално за южния град, който от години няма баскетболен отбор и е в чест на 50-годишнината от създаването на местния баскетболен клуб.
На игрището ще излязат десет бивши национални състезатели: Ивайло Равуцов, Илия Хорозов, Иван Ценов, Андон Хараланов, Борислав Миленков, Даниел Димитров, Борис Арсов, Георги Тодоров, Георги Керанов и Николай Тенев. На трибуните ще бъде и дългогодишния треньор на “Димитровград” и националния отбор Петко Маринов.
Организаторът на проявата - бизнесменът и общински съветник Любомир Богданов има амбицията да възстанови местния баскетболен отбор в чест на 60-годишнината на Димитровград, която се чества тази година.
Димитровград има сериозни традиции в баскетбола. В клуба са играли звездите Никола Попов, Илия Мирчев, Иван Ценов, Андон Хараланов, Ивайло Равуцов, Венци Славов, Станислав Станков и др. Клубът е печелил многократно медали от републиканското първенство, носител е и на Купата на България през 1995 г. като “Компакт”.  
Съдия на мача ще бъде Артеник Арабаджиян-Арто, един от най-добрите баскетболни съдии в България, свирил финала на Олимипадата в Мюнхен ’72, завършил с победа на СССР над САЩ с кош в последната секунда.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи