"Професор" Джоунс се връща в Израел


"Професор" Джоунс се връща в Израел
02-08-2007 15:28 | gong.bg

Един от най-добрите баскетболисти подвизавали се по родните терени - Ламонт Джоунс се връща в израелската лига. „Професор” Джоунс ще облече екипа на местния Афула след като подписа договор за един сезон. Американецът прекара последните три сезон в състава на ЛукОйл Академик и дори бе капитан на „студентите” за известно време, но бъдещето му вече не е свързано с шампионите.
183-сантиметровият плеймейкър дари можеше да облече екипа на националния тим на България, но не успя да уреди документите си за гражданство. Джоунс, който навърши 35 години през юли е играл още в израелските Апоел Галил Елион и Апоел Йерусалим. В България е от сезон 2004-2005 и спечели три шампионски титли с ЛукОйл Академик, игра и в купа УЛЕБ, където през 2006-та оглави класацията за най-много асистенции. Участвал е в Мача на Звездите и у нас, и в Израел.
В новия клуб на Ламонт Джоунс - Афула догодина ще играе и друг познат на българските фенове баскетболист - Лиор Любин, който за кратко бе в ЦСКА, но се контузи и напусна София. Миналият сезон пък в тима се оказа и Ейдриън Пледжър, който също бе освободен от ЦСКА към края на първенство. Афула завърши 6-ти в Израел последния шампионат.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи