Димитрова и Кърчовска преотстъпени от Дунав Еконт на Монтана 2003


Димитрова и Кърчовска преотстъпени от Дунав Еконт на Монтана 2003
Жени Димитрова (сн. ФИБА Европа)
02-08-2007 20:31

Младите състезателки на Дунав Еконт Жени Димитрова и Мариета Кърчовска, които вчера не започнаха подготовката с отбора, ще бъдат преотстъпени на Монтана 2003. Това съобщи за bulgarianbasket.com шефът на русенския клуб Николай Падалски. Така двете ще получат шанс за повече игрово време в предстоящия сезон, какъвто няма да имат в Русе, при оформилата се силна селекция на Дунав Еконт.
20-годишното тежко крило Жени Димитрова премина в русенския клуб от тогавашния вицешампион Стара Загора в края на сезон 2005/06. Тя игра в повечето срещи на Дунав Еконт през изминалия сезон, но само в 4 от тях беше в стартовата петица. За 13 минути средно на мач тя записа по 5.77 точки и 2.4 борби в актива си. Върховата изява за нея през сезона беше в турнира за Купа Леденика България, когато се отличи със средно 13.75 точки и 5.75 борби, включително 13 т. и 9 б. на финала за 3/4 място срещу Стара Загора. Димитрова игра за втора поредна година и в националния отбор България - жени до 20 г., в който на Евробаскет 2007 в София записа средно по 7.13 игрови минути в осемте срещи.
21-годишният гард Мариета Кърчовска получи съвсем ограничено игрово време - по 4.65 мин. в 17 от срещите на Дунав Еконт през сезон 2006/07. Също като Жени Димитрова, тя е възпитаничка на баскетболната школа на Хасково, а в Дунав беше привлечена през 2005 г.
Така през 2007/08 г. двете баскетболистки на Дунав ще бъдат част от младия отбор на Монтана 2003, който при благоприятно решение за формата на женското първенство може да продължи изявите си в А1.
Освен за преотстъпването на Димитрова и Кърчовска, г-н Падалски обяви и намеренията на ръководството за другите перспективни състезателки на Дунав Еконт, които през последните два сезона бяха гръбнакът на един много млад, но постоянно прогресиращ русенски тим. Според него на Даниела Петева, Даниела Георгиева и Анета Митева твърдо ще се разчита в основния състав и занапред. От тях се очаква и още по-голямо израстване, играейки рамо до рамо с по-опитни и именити състезателки като Диана Найденова, Анна Римпова и Светла Асенова.
Падалски потвърди също, че договорката с Петя Джамбазка е, ако не премине в италианското първенство, да играе в България единствено за Дунав Еконт през предстоящия сезон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи