Дунав Еконт срещу кипърския шампион


Дунав Еконт срещу кипърския шампион
05-08-2007 11:58

Не лек жребий изтегли единственият български женски отбор участник в евротурнирите. Тимът на Дунав Еконт ще срещне кипърският шампион К.В. Империал АЕЛ в предварителния кръг за влизане в групите на Еврокупата на ФИБА. Русенки ще домакинстват в първия мач. Другият възможен вариант за съперник беше албанският Флямуртари.
К.В. Империал АЕЛ е шампион на Кипър. Във финала отборът от Лимасол победи с 3-0 Фредерик Ахилеас. Миналия сезон тимът отново участва в турнира за Еврокупата на ФИБА, но отпадна още в групите след шест загуби и нито една победа.
Империал АЕЛ е шест пъти шампион на Кипър и също толкова пъти носител на купата.
Треньор на отбора е Мариус Трасивулидес. Миналия сезон основен играч на АЕЛ бе високата 1.91 см Биляна Павичевич, която бе избрана и за най-полезен играч във финалната серия. Нейният договор обаче изтече, като ръководството е направило оферта тя да продължи кариерата си в тима и за догодина. Оферта да се присъедини към отбора има и към Илза Хлебовицка. Единственото сигурно ново попълнение е румънката Анкута Стоенеску. 27-годишния гард бе избрана за най-полезен играч в турнира за Купата на Кипър, където изведе отбора си Фредерик Ахилеас до трофея. В първенството пък тя стана топ реализатор със средно 20.8 точки на мач.
Отборът на АЕЛ е от Лимасол и играе домакинските си мачове в зала Никос Соломонидес, която е с капацитет 2 300 зрители.
Победителят от тази двойка ще влезе в груповата фаза на турнира и ще попадне в група с турския Галатасарай, украинския Днипро и израелския Елицур Рамла.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи