Падалски: Ще търсим победи и двата мача с кипърките


Падалски: Ще търсим победи и двата мача с кипърките
05-08-2007 12:50

Президентът на женския баскетболен тим на Дунав Еконт Николай Падалски заяви, че иска отборът му да гони победи и в двата мача срещу шампиона на Кипър АЕЛ Империал, който русенки ще срещнат в елиминациите на Еврокупата на ФИБА.
„Целта на участието на Дунав Еконт в евротурнирите е да върнем европейския облик на Русе в колективните  спортове. Кипърският тим е приемлив вариант. Имаме два месеца за подготовка и разузнаване, за да влезем в групите. Желанието ми е да търсим победи и в двете срещи”, коментира Падалски и подчерта още:
„Публиката е фактор номер 1 и това го знаят всички отбори, които са гостували в Русе. Смятам, че участието в евротурнирите ще вкара още хора в залата. Вярвам на феновете ни, защото те са нашият шести играч.”
Старши треньорът на Дунав Русе Стефан Стефанов пък сподели, че жребият ще е добър, когато тимът му се справи със съперника. „Първо трябва да преодолеем кипърките, а мисля, че е възможно. В групата са големи имена. Ще играем със самочувствие пред нашата публика.  Предстои ни 10 дневен лагер, който най-вероятно ще е в Гюргево. Имаме две състезателки с националния - Анна Римпова и Светла Асенова и те по-късно ще се включат в подготовката”, заяви Стефанов минути след жребия за Еврокупата на ФИБА при жените.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи