Сърбите доволни след приятелския турнир


Сърбите доволни след приятелския турнир
07-08-2007 13:36

Старши-треньорът на Сърбия - Зоран Славнич заяви, че е доволен от това, че тимът му загуби само един мач на подготвителния турнир за Евробаскет 2007 в Бормио. След победа над Турция със 78:77 и Австралия със 71:66, сърбите загубиха със 78:84 от Хърватска. В битката за трето място сърбите отново надвиха Австралия, този път с 86:81.
Дарко Миличич, който записа средно по 15.8 точки средно на мач в Бормио се съгласи с треньора си: "Хубаво е да побеждаваме в началото на подготовката, но още ме боли от загубата от Хърватска. Но все пак това са само подготвителни срещи и имаме още време да подобрим играта си и да влезем във върхова форма."
Капитанът на тима Милан Гурович също беше разочарован от загубата , но определи Миличич като "най-доминиращия център в цяла Европа".
"Дарко е истинско чудо! Като един от най-опитните в състава съм играл срещу много добри играчи, но той определено е много специален. Трябва да го използваме добре, защото ще е престъпление да е толкова добър, а ние да не се възползваме от това"
Гурович добави: "Ще си отмъстим  на хърватите за тази загуба на самото Евро. След предварителните групи ще се сформират нови и тогава ще им покажем, че сме по-добрия отбор. Убеден съм, че ще бъдем по-добри поне в 60% от времето. На Евробаскет ще видите една нова Сърбия" завърши капитана на отбора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи