Босна-България: събитието на годината в Цазин


Босна-България: събитието на годината в Цазин
photo: gong.bg
07-08-2007 17:14 | gong.bg

Утрешният баскетболен мач Босна – България се очертава като събитието на годината за 12-хилядното градче Цазин, където ще се състои европейскита квалификация. Срещата е от 21 часа българско време, а домакините вече са продали 4000 билета за залата, в която се поставят допълнителни трибуни заради големия интерес към сблъсъка. Националите вече тренираха в съоръжението,  където ще се играе двубоят, а заради високите температури утре сутрин ще проведат последното си занимание в парка около хотела.
 
„Първите ми впечатления са, че градът се казва Цазин и има много голям зрителски интерес. Населението е около 12 хиляди в самия град, а в цялата околност е около 70 хиляди. Това е едва ли не събитието на годината”, заяви старши треньорът на България Тити Папазов.

„Вчера говорих с наставника на босненците Ненад Маркович и той каза, че Цазин е възможно най-доброто място за отбора. Хотелът не е на много високо ниво, но и те са настанени там. Залата е за около 3000 души, но поставят допълнително трибуни. Атмосферата ще е приятна за игра, но босненците ще бъдат доста агресивни към нас. Дано това не окаже влияние върху психиката. Все пак публиката е важен фактор, но не достатъчен, за да победи един отбор. Съоръжението е построено наскоро, но не е много модерно. Със стъклен покрив е и става много топло. Домакините са убедени, че ще спечелят и че са фаворити не само в групата, но и за класиране в Испания. Техният натурализиран американец Терел Касъл каза, че има един месец – той очевидно си мисли за европейското”, коментира още Тити от Босна.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи