Ямбол спаси баскетбола си


Ямбол спаси баскетбола си
07-08-2007 17:08 | yambol.basketball-bg.com

Предизвикалата голям медиен интерес и обществен отзвук пресконференция на Ив.Чолаков доведе до бърза реакция на ОС-Ямбол. Въпреки, че на първата сесия на местния парламент в сряда не се взе решение по финансирането на БК”Тунджа”, на нарочна извънредна такава в петък общинските съветници гласуваха 100 000 лв. за спасението на ямболския професионален баскетбол. Това ще позволи отборът ни да започне първенството и да се подновят договорите на водещите ни играчи. Има уверение, че в края на годината ще се гласува нова финансова инжекция на клуба. Очаква се от евентуалното ново общинско ръководство и кмет да вземат присърце проблемите на една от емблемите на града ни и да осигурят фирма или фирми, които трайно да решат проблемите му.
Похвални са усилията на всички в Ямбол да съхранят най-успешния колективен спорт в нашия град. Това едва ли би станало, ако той нямаше толкова големи традиции и успехи. И не на последно място това е факт благодарение и на безспорният авторитет на нашия уважаван съгражданин. Ив.Чолаков.
Междувременно УС на БК”Тунджа” не прие подадената остава на ст. треньора на „Ямбол” и му възложи да започне селекцията за новия сезон. Поощрителна е лоялността на братя Хорозови към нас. Те изчакаха търпеливо развитието на драмата около финансирането на тима ни и отново ще играят за нас. Н.Тмушич има много изгодно предложение от „Дунав”, но Ив.Чолаков го е убедил отново да облече ямболският екип. Ако Нино отново пренебрегне финансово по-благоприятна оферта за него както беше в началото на минали сезон, той постепенно ще се превърне в една от легендите на ямболския баскетбол благодарение разбира се и на изключително качествената си игра. Гардовете Д.Коешинов и С.Говедаров са налице, но се търсят и техни конкуренти. Възможно е завръщането в отбора на С.Иванов и привличането на един многообещаващ млад плеймейкър, името на който за сега ще спестим. Сигурно ще бъде реабилитиран Ив.Марчев. Има вариант в Ямбол да акостира тежкото крило на „Сливен” С.Петков. В селекцията ще фигурират и младите ямболски баскетболисти Д.Парушев и М.Костов. Ив.Чолаков иска и баскетболистът на „Тигър” П.Маринов, но деликатните взаимоотношения с З.Янчев могат да осуетят подобно намерение. Американецът Л.Шарет по всяка вероятност ще си търси друг отбор.
Основна задача на хората ръководещи баскетбола и града ни е обединяването на всички ямболски баскетболни клубове, още повече, че участието на представителният ни отбор в елитната група А-1 е свързано и с наличието на отбор-юноши. Това е решение на баскетболната ни централа.
Бързото решение на проблема със съществуването на „Ямбол”, което стана възможно с усилията на много ямболци ще доведе до нова идентичност на отбора, който ще е се превърне в обединител на града ни. Ще помогне за неговия по-голям просперитет и развитие.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи