Таня Чиров напуска ЦСКА


Таня Чиров напуска ЦСКА
11-08-2007 14:04

Таня Чиров стана поредният състезател, който ще напусне шампиона ЦСКА. Сръбкинята, която очаква български паспорт в следващите дни ще играе в шампионата на Италия. Тя ще играе в новака в италианската серия А1 Италмока Поцуоли. Бъдещият отбор на Чиров завърши на второ място редовние сезон във втория ешелон на Италия, но успя да спечели плейофите и така да си извоюва място в елита.
Чиров дойде в България миналото лято и подписа с ЦСКА. Още от самото начало тя играеше много добре и си спечели титулярно място в състава. Добрите й игри накараха Георги Божков да я пожелае в състава на националния отбор. Така бе задвижена процедура по изваждане на български паспорт за Чиров. Това трябва да стане факт в близките дни и така тя да може да помогне на тима в квалификациите.
Чиров изигра 28 срещи в българското първенство, 13 от които като титуляр. Тя завърши сезона със средни показатели от 15.71 точки и 5.25 борби. В евротурнирите Чиров изигра 30 срещи със средно по 11.2 точки и 3.73 борби. Тя бе основна част от състава спечелил Адриатическата лига.
В момента Чиров е на лагер с националния отбор в очакване на мачовете от квалификациите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи