Блекни: Атмосферата беше невероятна


Блекни: Атмосферата беше невероятна
photo: gong.bg
12-08-2007 13:29

Натурализираният американец Родерик Блекни в екипа на националния ни тим по баскетбол даде своя важен принос за снощната победа на България над Унгария в евроквалификациите, а след срещата заяви, че е впечатлен от подкрепата на феновете в зала „Универсиада”.
 

„Вярвахме до последно в успеха. Преживяхме много тежка трета част, просто нищо не влизаше. Те от своя страна вкараха важни кошове и ние изостанахме. После обаче се върнахме в мача и стигнахме до тази ценна победа”, каза Блекни.


- Ти имаше важни стрелби в края. Как се чувстваш като един от лидерите на тима сега?

Ами просто дойде моето време. В третата част изпуснах лесни кошове, което обикновено не ми се случва. Може би и малко се поуморихме. Атмосферата беше невероятна. В последната четвъртина някои от стрелбите влязоха, което сведе разликата до минимум и ни позволи да натиснем още повече за обрат. А може би това е просто от характера ми и затова Тити е послушал Обрадович да вземе точно мен.


- Сигурно си впечатлен от атмосферата?
- Да! Публиката беше страхотна. Това се искаше. Хората ни подкрепи и бяха като шести играч. Много ми хареса! Да се надяваме, че всеки път ще е така.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи