Дино Раджа: Деян ще пасне добре на Сплит. Сгрешихме, че изпуснахме Филип


Дино Раджа: Деян ще пасне добре на Сплит. Сгрешихме, че изпуснахме Филип
13-08-2007 15:46 | gong.bg

Хърватинът Дино Раджа е една от емблемите на баскетбола на Балканите. 40-годишният бивш състезател в момента е президент на родния КК Сплит и си е поставил за цел да направи добра селекция за следващия сезон. Това включва и национала Деян Иванов, който заедно с брат си Калоян, който пък играе за испанския Менорка е сред големите таланти на играта у нас. 

„Подписахме с Деян, защото търсехме играч точно на тази позиция. Той е млад играч. Гледахме няколко записи с играта му. Треньорите ни го следяха. Като цяло ще имаме млад тим, който се нуждаеше точно от такъв тип баскетболист. Просто мислим, че Деян ще пасне добре в нашия отбор", заяви от Хърватия Дино Раджа в интервю за Гонг.
"Оставил съм следенето на играчи на треньорите, защото все пак не мога да правя всичко сам. Но каквото поиска треньора, аз го подкрепям. Вярвам в избора на треньорите, но и аз самият видях няколко касети, така че мисля, че той ще бъде много добър играч."
 
- Деян Иванов ще е вторият българин, който е играл за Сплит след Филип Виденов. Какво мислите за това?

- "Филип е страхотен играч. За съжаление треньорът, който имахме тогава не го харесваше, но мисля, че беше голяма, голяма грешка, че го освободихме тогава. Но знаете, че президентът трябва да подкрепя треньора и за съжаление се разделихме с Филип. Наистина направихме грешка, защото той е добър играч.
 
- Може би този сезон амбициите ви ще са по-големи?
- Разбира се. Всъщност в началото амбициите винаги са големи, но ние просто трябва да направим по-добър сезон от миналата година и точно затова се опитваме да направим наистина добър тим този път.
 
- А по отношение на Адриатическата лига? Деян каза тук в България, че това е една от причините да избере Сплит.
- Да, това е наистина отлично състезание с някои тимове от Евролигата. Деян ще има шанс за изява, а когато играеш в силен турнир и това също ти помага да станеш по-добър. Мисля, че това ще е полезно за него.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи