Съперник на Лукойл взе четвърти американец


Съперник на Лукойл взе четвърти американец
Аерик Сандърс
14-08-2007 10:43

Първият съперник на Лукойл Академик в турнира за купата на УЛЕБ АСК Рига не спира с покупките през това лято. Латвийците подписаха контракт с американеца Аерик Сандърс, който през последния сезон игра за френския Страсбург. Той изигра 14 мача за тях и завърши средно с 10.2 точки и 7.0 борби във всеки един от тях. По овладени топки той е на пето място в турнира на УЛЕБ за целия сезон, а освен това е втори по процент на стрелба за 2 точки.
202-сантиметровия баскетболист е играл преди това в Апоел Тел Авив, Хуелва и Туборг Измир. Завършил е колежа на Сан Диего Стейт, първа дивизия в NCAA. Няколко лета участва с отбора на Мемфис Гризлис в лятната лига на НБА.

Баскетболистите, които имат договори с клуба са 4 американци – Къртис Майлейдж, Арън Брамлет, Дуейн Бройлс и Аерик Сандърс, както и  латвииските национали Сандис Валтерс, Раитис Графс, Гатис Яхович, Арнис Вецвагарс, Сандис Бушкевич и Угис Вилумс

Лукойл Академик и АСК Рига бяха избрани от ръководството на УЛЕБ да открият турнира тази година. Евроспорт 2 ще предава пряко на 6-ти ноември повторението на финала на от 1957 година, когато латвииците побеждават студентите на два пъти (86-81 и 84-71) и печелят купата. От централата на УЛЕБ искат да ознаменуват годишнината от този финал и умишлено сложиха двата отбора в една и съща група.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи