Дунав Еконт вдига бюджета, ако мине първия кръг от ФИБА Еврокъп


Дунав Еконт вдига бюджета, ако мине първия кръг от ФИБА Еврокъп
Николай Падалски
15-08-2007 19:26

Вече няколко дни отборът на Дунав Еконт се намира на 10-дневен лагер в Сливен.

„Засега съм доволен от подготовката,” заяви специално за BulgarianBasket.com президента на клуба Николай Падалски. „Условията в Сливен са много добри, най-вече от предоставената лично от кмета на града Йордан Лечков база за ползване. Предстои да уточним чуждестранните отбори, които ще участват на турнира, който ще организираме от 21 до 23 Септември.”

Падалски още сподели, че все още търси качествено крило на позиция 3. В момента се водят преговори и в скоро време ще има резултат.

„От вчера имаме договор с един от основните спонсори, който ще вдигне бюджета, ако отбора влезе в групите на ФИБА Еврокъп. Това ще ни позволи да се подсилим с още 1 или 2 класни състезателки за по-добро представяне в груповата фаза на турнира,” продължи Падалски.
Отборът Дунав Еконт ще участва на силни предсезонни турнири в Румъния в края на Септември и в Турция в началото на Октомври. Първият мач от предварителния кръг за влизане в групите на ФИБА Еврокъп срещу кипърския АЕЛ е на 18 Октомври в Лимасол. Реванша е седмица по-късно в Русе.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи