Лукойл Академик започна подготовка за новия сезон


Лукойл Академик започна подготовка за новия сезон
16-08-2007 12:19

Шампионът на България и участник в турнира за Купата на УЛЕБ „Лукойл Академик” стартира подготовка за новия сезон вчера в 18.00 часа в София. Под ръководството на новия старши треньор Желко Лукаич и треньора Йордан Колев снощи бе проведена първата тренировка. За момента треньорът разполага с младоците Иван и Любомир Лилови, Живко Стоянов, Костадин Маршавелски (от Сити Юнивърсити – Правец) и част от юношите и кадетите на клуба. За момента с отбора тренира и Петрослав Зафиров. Крилото се върна в България след като се дипломира в Америка и беше пред подписване с ЦСКА, но все още е свободен състезател. Засега „студентите” нямат интерес към привличането му.

До 23-ти август отборът ще остане в София, тъй като повечето от състезателите са ангажирани с националните си отбори. Тогава приключват допълнителните квалификации за Евробаскет 2007 в Испания и ще бъде ясно дали България и Македония ще участват на финалите. След завършване на квалификациите се очаква към отбора да се присъединят Чавдар Костов, Асен Великов, Тодор Стойков, който е пред подписване с шампионите и новопривлеченият Тенчо Банев. От Македония пък трябва да пристигне Ристе Стефанов.

Американецът Дантей Смит ще кацне в България на 22-ри август, за да бъде на разположение на „Лукойл Академик” на 23-ти. Тогава ще се присъедини и македонският център Перо Антич, който е последното ново попълнение на „студентите”.

Селекцията на тима още не е приключила, като се очаква до 10 дни ръководството да подпише с още двама американски състезатели – на поста плеймейкър и център.
До 23-ти август Желко Лукаич има за задача да наблюдава младите играчи и да реши кои ще бъдат част от мъжката гарнитура през новия сезон. На 23-ти август най-вероятно отборът ще замине за Правец, където ще продължи подготовката си. Предвидени са предсезонни турнири в Пирот и Никозия, както и приятелски мачове в София.


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи