Пеева освободена, Брънзова почва в събота


Пеева освободена, Брънзова почва в събота
16-08-2007 15:27

След завръшането си от турнира на женският национален отбор по баскетбол в Бормио, треньорът на отбора Георги Божков освободи Силвия Пеева. Гардът на ЦСКА започна подготовка с отбора точно преди месец. Пеева е една от състезателките, които все още не са напуснали тима на ЦСКА. Вече това сториха Елена Йоловска, Светла Асенова, Таня Чиров, Бранкица Хаджович и Наталия Топалова. На път да го стори е и Теодора Петрова, спрягана за трансфер в Испания. Има варианти Пеева да заиграе в чужбина, като интерес към нея има от Турция и Италия.

Очаква се Албена Брънзова да започне тренировки с националния отбор в събота. Божков има уверението, че тя е тренирала индивиуално и поддържала форма.

Подготовката за допълнителните квалификации продължава в Перник. Днес и утре националките почиват. В средата на другата седмица са двата мача с Гърция, последни проверки преди първата допълнителна квалификация с Унгария на 29 Август в Перник.
„Доволен съм от факта, че играхме с много силни отбори,” заяви Божков за сайта. „Имаме още много неща да избистряме както в нападение, така и в защита. Очаквам, че с включването на Брънзова ще играем по-добре в подкошието. Срещите с Гърция ще са последен тест за отбора преди решителните квалификации. Надявам се по време на тях да имаме по-ясна представа за състава, който ще използваме.”
Екатерина Димитрова получи ратежение на първия мач с Италия в Бормио и не игра в другите две срещи. Тя ще поднови тренировки с отбора в понеделник.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи