Тмушич подписа с Дунав 2007 за една година


Тмушич подписа с Дунав 2007 за една година
Тмушич и Чолаков тръгват по различни пътища
16-08-2007 19:06

Един от най-полезните играчи в българското първенство през последните години Нинослав Тмушич подписа с Дунав 2007 от Русе за една година.

Въпреки желанията на ямболския клуб да го задържат и анонсите, че той остава в Ямбол и през следващия сезон, 24 годишния център предпочете офертата на Дунав 2007. 204-сантиметровия играч изигра 34 мача за Ямбол през миналата година, като вкара по 17.2 точки и грабна по 11.8 борби средно на мач.

„С Нино отбора на Дунав 2007 придобива съвсем различен облик в подкошието,” заяви новоназначения треньор на русенци Румен Шопов за BulgarianBasket.com. „Мисля, че той е най-класният чужденец в България през последните години, за това говори статистиката на играча. Днес следобяд той ще проведе първа тренировка с отбора. Селекцията на отбора е приключила на 90 %, но все още търсим някой допълнителни играчи, за да завърши окончателния облик на тима.”

Шопов каза още, че желанието на всички в клуба е не само да бъдат участник в А-1, но и да играят роля в него, другите отбори да се съобразяват с тях.

„Засега това е трансфера на годината за нашия клуб,” радостен бе президента на клуба Росен Дунов за сайта.„Надявам се той да помогне на отбора не само за оставане в А-1, но и за по-предно класиране през следващия сезон.”
Отбора на Дунав 2007 започна подготовка преди 10 дни и ще се подготвя в Русе до 27 Август, когато заминават на едноседмичен лагер. След завръщането му ще бъдат организирани контролни срещи преди началото на новия шампионат.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи