Сливен привличат Узунов, заминават на лагер


Сливен привличат Узунов, заминават на лагер
16-08-2007 19:06

Мъжкият отбор на БК Сливен заминава утре на 10-дневен лагер в базата на местността Карандила. Започнали подготовка преди няколко дни, баскетболистите на треньора Сабин Маринов ще продължат да работят за физическа подготовка на отбора. Нов играч засега е само привлечения от Берое Стара Загора Иван Узунов. Той е на 21 години, висок 206 сантиметра и играе като център.

„Все още работим по селекцията на отбора” заяви за BulgarianBasket.com старши треньорът Маринов. „Има още няколко имена, които сме набелязали. В следвашите дни ще наблегнем на физическата подготовка, но в базата има и малка зала, в която ще се опитаме да влезем няколко пъти.”

Ядрото на тима се запазва, като само ветерана Станимир Комбалов се отказва от баскетбола. Димитър Георгиев, Димитър Петков, Николай Динев, Васил Голов, Живко Кутулов са налице и заминават на лагера. Ръководството на отбора обаче очаква един от основните играчи на тима от миналата година да се завърне от студентска бригада в САЩ. Светлин Иванов замина отвъд океана в началото на лятото и все още не се е завърнал.
„Нашите намерения са да запазим класирането си от последните две години и да бъдем между първите 10 отбора в страната. Събираме млади перспективни състезатели, които са с по– малки финансови претенции, но са с огромно желание за игра, за да продължим да създаваме един добър облик на мъжкия отбор на Сливен. Нашите намерения са да подадем заявление за участие в елитната група А1. Смятам, че в близките няколко дни ще успеем да осигурим депозитът от 20 000 лева,” каза за радио „Фокус” - Сливен техническият директор на клуба Георги Димов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи