Русе с два мъжки отбора през новото първенство


Русе с два мъжки отбора през новото първенство
Юри Казасов
17-08-2007 12:50

След като се разбра, че Дунав 2007 ще мери сили за влизане в А-1 друг русенски клуб ще вземе участие в новото първенство на България. Състава на Дунав е подал заявка за участие в А-2, където ще играе срещу тези отбори, които няма да попаднат в А-1 през Октомври. Очаква се в този отбор да попаднат играчите от школата на града като Юри Казасов, Искрен Тодоров, Николай Мораров, Иво Ханджиев. Милен Парашкевов, Свилен Манев и някои други таланти. Треньор на отбора ще бъде Пламен Дечев.
Президента на клуба Николай Падалски очаква този отбор също да бъде подкрепен от местната общественост.

„Това са момчета, които искат да покажат, че имат огромно желание за игра и не лоши баскетболни умения на ниво А-2,” заяви Падалски за BulgarianBasket.com. “Някои от тях считам , че можеше да играят добре и в А-1.Отбора ще си носи името "Дунав" както през миналата година. Много се надявам публиката да ги подкрепя най-вече за това, че всички са русенци Сигурен съм, че ще се постараят да покажат добра игра, макар да нямат големи претенции.”

В другия клуб Дунав 2007 пък целите са да играят значима роля в новото първенство на А-1, особено след привличането на Нинослав Тмушич вчера следобяд.
Падалски за пореден път показва положителното си отношение към баскетбола в града и е един от най-големите „виновници” за възраждането на баскетболните традиции в Русе.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи