Укич под наем в Лотоматика Рома


Укич под наем в Лотоматика Рома
Роко Укич (снимка: ACB.com)
17-08-2007 17:38

Хърватският талант Роко Укич ще играе за Лотоматика Рома следващия сезон. Тима от Италия се съгласи да вземе под наем за един сезон.

„Много съм щастлив от развитието на нещата за мен,” каза Укич за хърватския баскетболен портал Crobasket.com. „Ако играя добре, ще имам възможност да играя основна роля в друг отбор от Евролигата, което не се случи през последните две години. Така, че това ще бъде голямо предизвикателство и се надявам да мога да се справя.”

Освен словенеца Яка Лакович, Барселона ще разполага на плеймейкърската позиция Пепе Санчез, дошъл от Уникаха Малага. Това означаваше Укич да бъде трети играч на върха за Барселона, което нямаше да му даде достатъчно време на игрището от треньора Душко Иванович. В Рим ще бъде под ръководството на хърватския наставник Ясмин Репеша, който винаги го е харесвал като играч. Самия Укич разкрива, че това е била една от основните причини за преминаването му.
„Те играят в Евролигата, а друг фактор бе и наличието на хърватския треньор в отбора. С Репеша винаги съм се разбирал прекрасно. Когато разбрах за опцията да играя в Лотоматика Рома, за мен нямаше съмнение, че е по-добре да отида в този отбор през новия сезон.” завърши Укич.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи