БK "Видабаскет" с нов председател


БK "Видабаскет" с нов председател
Видабаскет
17-08-2007 18:23 | Радио "Фокус" - Видин

БK "Видабаскет" е с нов председател, съобщиха от ръководството на клуба. Общото събрание на клуба освободи Ясен Донков поради лични и служебни ангажименти в София. Той остава в клуба и ще осъществява връзката с Българската федерация по баскетбол.

Новият председател на "Видабаскет" е Даниел Кирилов, капитан на мъжкия отбор на клуба. Роден през 1967 година във Видин, възпитаник на новоселската баскетболна школа. Той е един от основателите на "Видабаскет" през 2003 г. От 2006 г. е зам. председател на клуба, а с решение на последното общо събрание единодушно е избран за председател на БК "Видабаскет".

Милко Златанов е избран за председател на треньорския съвет на клуба, той остава старши треньор на мъжкия състав през спортно-състезателната 2007/2008 г.

С подрастващите ще работят Красимир Генов, който поема юношите, кадетите и момчетата на "Видабаскет". Негов помощник ще бъде Благой Йовчев. Момчетата и момичетата – мини баскетбол до 12 г. се поемат от Кирчо Цветков, с помощници Марина Димитрова и Румен Груев.
От 20 август стартира подготовката на мъжкия отбор на "Видабаскет", съобщиха от клуба. В зависимост от бюджета на клуба до края на август новото ръководство ще реши в коя група да подаде заявка за участие в държавното първенство. Стартира подготовката на детско-юношеската школа на клуба. Окомплектовани са всичките 6 отбори от мъжкото и женско направление, който ще вземат участие в Държавното първенство за подрастващи през сезон 2007/ 2008 г. Предстоят два тренировъчни лагера на море от 18 август и на планина в началото на септември. БК "Видабаскет" е отправил искане до БФБ да участва с най-малката възраст мини момчета и момичета до 12 г. в софийската зона "Витоша", поради недостатъчния брой на отбори в северозападна зона "Мизия".


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи