Желан от ЦСКА "вкарвач" подписа с Цибона


Желан от ЦСКА "вкарвач" подписа с Цибона
Лари Айусо ще играе в Цибона
19-08-2007 15:18 | euroleague.net

Спрягания едно време за ЦСКА атакуващ гард от Пуерто Рико Лари Айусо подписа вчера с най-добрия хърватски клуб Цибона Загреб.

Освен с Айусо Цибона удължиха контракта на Крис Уорън за още две години. 33-годишния Айусо за последно в Европа игра за КК Сплит, преди да уплътни лятото в Пуерториканска лига за местния Кангрейерос де Сантурс. Състезателя има вече опит в най-силното клубно издание на стария континент, след като игра за Жалгирис, вкарвайки по 10.3 точки за тима от Каунас. 190-сантиметровия Айусо игра още за Монтегранаро в Италия, Йоникос в Гърция, Бешикташ в Турция и Спартак С.Петербург в Русия. Договора му с нашия ЦСКА почти бе финализиран, но трагичните последствия в българския отбор осуетиха преминаването му в София.

Един от най-добрите стрелци в националния тим на Пуерто Рико, на последното Световно първенство в Япония той бе на четвърто място сред стрелците със средно по 21.2 точки на мач.
26-годишния Крис Уорън вкара средно по 13.7 точки в 14 мача в Евролигата миналата година. Преди да дойде в Цибона, той игра за португалския Оливарензе и сръбския ФМП Железник.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи