Батист взима български паспорт до месец


Батист взима български паспорт до месец
Майк Батист
19-08-2007 18:33

Един от най-добрите играчи на гръцкия Панатинайкос Майк Батист до месец ще получи български паспорт. Това заяви националния селекционер Константин Папазов в ефира в предаването „Спортна треска”.

Батист преподписа с Панатинайкос след като бе трансферна цел на Барселона и ЦСКА Москва. 204-сантиметровия играч избра да остане в в Атина в състава на шампиона от Евролигата,  както направи и MVP-то на Файнъл Фоура на най-силното клубно издание в Европа Димитрис Диамантидис. Панатинайкос се договори с Батист до лятото на 2010.
Батист беше един от главните фактори за успеха на ПАО в тазгодишното издание на Евролигата. 30-годишният американец игра много добре в полуфинала, а във финала отбеляза важни кошове, с които помогна на тима си да вдигне трофея пред 19,000 зрители в Атина.

След като вече натурализира Родерик Блекни, Папазов има желание да заздрави и борбата в подкошието. Тити е изключително доволен от Блекни като американеца напълно оправда доверието му. Със сигурност той ще бъде неразделна част от националния отбор и в бъдеще. Ако Батист бъде натурализиран, то за всеки мач на националния тим ще може да бъде използван само един от тях. Двамата едновременно няма да е позволено, поне засега според последните правилата на ФИБА.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи