Унгария стана на второ място на Уника Къп


Унгария стана на второ място на Уника Къп
Андреа Кароли със 17 точки за Унгария
20-08-2007 00:32

Първият съперник на българския национален женски отбор в квалификациите за Евробаскет 2007 в Италия, състава на Унгария завърши на второ място в турнира Уника Къп, който се проведе в Гьор.

В последния ден от турнира Унгария надигра Турция с 81-65 и приключи с победа и загуба в състезанието. Победител стана тима на Словакия, която спечели и двете си срещи.
Унгарките си бяха взели поука от загубата в първия ден от Словакия и започнаха убедително. На полувремето те имаха 16 точки преднина (44-28), която успяха да задържат докрая на срещата. Най-резултатни за унгарките бяха Андреа Кароли със 17 точки, а Фуреш добави 16. За туркините родената в България Неврие Илмъз отбеляза 15 точки.

Нашите баскетболистки също имаха за спаринг в подготовката си състава на Турция. На турнира в Бормио момичетата на Георги Божков отстъпиха със 69-81.
България посреща Унгария в мач номер едно от Група Б на допълнителните квалификации на 29 Август в Перник. Израел е третия отбор в групата. Само победителя се класира за допълнителния турнир в Италия непосредствено преди Европейското.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи