Спанулис се върна в Панатинайкос


Спанулис се върна в Панатинайкос
Спанулис се връща в Европа
20-08-2007 10:59

След един слаб много сезон в НБА с Хюстън Рокитс, Василис Спанулис обяви преди два месеца, че няма намерение да се завърне в САЩ.

Спанулис и неговия агент Миодраг Ражнятович информираха Хюстън, че играча ще си остане в Гърция и няма да играе втори сезон в НБА. Спанулис, който вкара миналата година по 2.7 точки и игра 31 мача за Хюстън изяви наскоро, че няма желание да се връща в отбора на Рокитс. Той обяви, че носталгията му е голяма и иска да си остане в родината.

Месец по-късно шампиона в НБА Сан Антонио Спърс привлече Спанулис от Хюстън Рокитс за центъра Джаки Бътлър и правата на Луис Скола.

В крайна сметка желанието на баскетболиста да се завърне в Европа получи реализация вчера. Сан Антонио освободиха от задължения Спанулис и той стана свободен агент. Час по-късно той вече подписа контракт със стария си клуб Панатинайкос за три години. През този период той ще спечели почти 5 милиона евро, което го прави най-скъпо платения играч в гръцкия гранд.
Шампиона на Евролигата направи доста корекции в състава, но в крайна сметка желанията на треньора Желко Обрадович се изпълниха. Освободени бяха Шишкаускас, Явтокас, Папаниолау, Ксантопулос, Шакота и Делк. Новите играчи в отбора са Спанулис, Перпероглу, Уинстън и Жижич. Бъдещето ще покаже дали новите попълнения ще заместят заминалите играчи и Панатинайкос отново ще триумфира както миналия сезон.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи