Съперника на Спартак със сериозни попълнения


Съперника на Спартак със сериозни попълнения
Морис Уитфилд ще гостува в Плевен
20-08-2007 12:23

Американецът с чешки паспорт Морис Уитфилд е най-новото попълнение на Олимпиас Патрас, съперника на Спартак Плевен в турнира на ФИБА Еврокъп.

Нисичкият 186 сантиметра гард ще играе за националния отбор на Чехия на предстоящото Европейско първенство в Испания. През последната година той носи екипа на руския Урал Грейт и на два пъти срещна друг български представител, отбора на ЦСКА в миналогодишното издание на турнира. Играл в 36 мача от Руската Суперлига, той бележи средно по 8.2 точки, взема по 3.8 борби и подава по 4.2 асистенции.
Преди да отиде в Русия Уитфилд игра 4 сезона в най-успешния чешки клуб през последните години – Нимбурк. С него той става три пъти шампион на Чехия, а на два пъти е избиран за най-добър играч в първенството на страната (2003 и 2005). От 2005 година получава чешки паспорт и веднага е включен в националния отбор на страната.

34-годишният плеймейкър ще бъде един от основните организатори на играта на Олимпиас Патрас. В същото време гърците в края на миналата седмица те се подсилиха и с 206-сантиметровото  крило Периклис Доркофикис, играл за последно в Реджо Емилия в италианската лига. Договор с Патрас вече имат американеца Келвин Гибс, хърватина Анте Гргуревич и доминиканеца Луис Флорес.
Мачовете на Олимпиас Патрас със Спартак Плевен са на 30 Октомври в Плевен и седмица по-лъсно в Патра. Този първи кръг е на принципа на директна елиминация. Победителя от тази двойка среща Урал Грейт във втория кръг.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи