Емил Бинев: "Звездите от НБА са съвсем нормални хора”


Емил Бинев: "Звездите от НБА са съвсем нормални хора”
Емил Бинев с Бо Аутлоу
21-08-2007 15:57

16-годишният Емил Бинев от Бургас се завърна от Париж, където бе един от избранниците за участие в кампа, наречен  „Баскетбол без граници”. Той се организира съвместно от НБА и ФИБА като събира най-талантливите деца от всички континенти.

Целта на мероприятието е да направи промоция както на баскетбола, така и на приятелството между участници от всички краища на планетата. „Баскетбол без граници” тази година се провежда в Париж,  Шанхай (Китай), Саo Паоло (Бразилия) и Йоханесбург (ЮАР).

Преди две години на такъв камп участваха Иван Лилов и Чавдар Костов от Лукойл Академик.

“Преживяването бе страхотно,” каза Бинев в специално интервю за BulgarianBasket.com. „Кампа бе за 6 дни, от 5-ти до 11-ти Август. При кацането ми в Париж бяха ми загубили багажа, който по-късно ми го докараха в хотела. Това обаче нямаше никакво значение, тъй като още с пристигането ни раздадоха по два чифта маратонки за игра, както и пълен сак с тренировъчни екипи. Хотела се намираше много близо до стадион „Парк де Пренс”. Запознах се с всичките мои връстници, общо бяхме 49 човека. На другия ден сутринта всичките бяхме на първата тренировка в една от най-хубавите зали в Париж – „Пиер де Кубертен”. Там се запознахме с всичките звезди от НБА, които бяха поканени да вземат участие в събитието. Раздаваха автографи и там се сближихме с всички от тях. Още в самото начало всички се запознахме с Борис Диау от Финикс, Бо Аутлоу от Орландо, Крис Дуън от Чикаго Булс, Микаел Пиетрус от Голдън Стейт, Рори Уайт и Нуйл Мейер от ЛА Клипърс. Присъстваха много журналисти, различни телевизии, които отразяваха събитието. Още от първия ден звездите от НБА, заедно с треньорите ни държаха различни лекции, за баскетбола и за живота като цяло. Беше много интересно и научих много неща извън баскетбола.

След това бяхме разделени на 6 отбора по 8 човека. В първия ден само тренирахме, правехме различни упражнения, като звездите от НБА ни казваха къде са ни грешките и  кое правим неправилно. На другия ден вече освен тренировките започнахме да играем и срещи помежду ни. Дон Нюмън, асистент на шампиона на НБА Сан Антонио Спърс бе треньор на моя отбор, а Бо Аутлоу бе негов помощник. Всички играехме по-равно, а накрая моя отбор завърши на 4-рто място.
Предпоследния ден имаше презентация на световно известния компания „Nike”. Те ни изненадаха с подарък за всеки с последен модел кецове, на който може да ти изпишат името. Казаха ни, че до две седмици ще ги получим по пощата.

Последния ден имаше конкурс по стрелба от тройката, както и Ол Стар мач. В конкурса по тройки момче от Германия се изправи на финала срещу звездата от Чикаго Булс Крис Дуън, като спечели голям телевизор. А едно момче от Франция пък спечели наградата за MVP в Ол Стара, специални маратонки с подписа на  Микаел Пиетрус. Присъстваха много мениджъри и скаути. Накрая имахме и туристическа обиколка на Париж, където видяхме всички по-важни забележителности в този прекрасен град.
Като цяло най-голямо впечатление ми направи факта, че звездите от НБА са съвсем нормални хора и с тях лесно се общува. Особено забавен бе Бо Аутлоу, който непрекъснато ни развеселяваше. Най-много обаче научих от помощник треньора на Спърс Дон Нюмън.” завърши Бинев.Емил Бинев бе част от българския кадетски национален отбор на Евробаскет 2007 в Скопие. 195 сантиметровия младок вече играе и за мъжкия отбор на Черноморец Бургас като треньорите разчитат много на него през следващия шампионат.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи