Клубове се обединяват в Ямбол


Клубове се обединяват в Ямбол
21-08-2007 15:57 | www.sportbg.net

След големите тревогите изпитали феновете на баскетболът в Ямбол, сега се появява малък лъч светлинка за развитието красивата игра в града. Бе проведена среща между представители на общината, представител на Управителният съвет на БК “Тунджа” в лицето на Христо Христов, Иван Чолаков и Здравко Янчев, треньор в друг ямболски клуб “Тигър”. На нея са постигнати определени договорки, които са предпоставка за професионално развитие на баскетболът в Ямбол. Предстои да се доуточнят детайлите, но има принципно съгласие между двата клуба за обединение. От тази година федерацията по баскетбол има изискване всеки участник в А1 да има и детско-юношеска школа. БК “Тунджа” няма такава, а “Тигър” има добре развита школа, която всяка година се представя добре във възрастовите си групи. Обединяването им ще даде повече възможности на излезлите от детската школа ямболски играчи да получат шанс за развитие при мъжете. От друга страна, процент от парите за мъжкият отбор ще се превеждат на младежите.
От друга страна шефът на “Овъргаз баскетакадемия” Николай Тенев е заявил, че имат желание да се поемат конкретни ангажименти относно изграждане на млад и перспективен отбор. Тепърва предстои разговори и по този въпрос. Обединяването на двата клуба, а защо не и на останалите в града, и подкрепени от “Овъргаз баскетакадемия” ще доведе до развитие на силна детска школа, даваща възможност за развитие и на мъжкия тим.
Все още предстоят разговори, договорки, но в крайна сметка има една поговорка, че и най-дългият път започва с една крачка. Така, че на любителите на баскетболът не им остава друго, освен да чакат и да се надяват участниците в преговорите да преглътнат част от своето его в името именно на феновете пълнещи култовата зала “Диана”.
Също е крайно време този забулен в облаци Управителен съвет на БК “Тунджа” да се събере, да се разпусне и да се направи нов, като в него влязат хора желаещи да работят за спорта в града. Все още не е намерен и генерален спонсор, който да финансира начинанието и да даде допълнителна сигурност на треньори и ръководство на клуба, за да могат да си вършат спокойно задълженията. Но то няма и как да стане като точно Управителният съвет трябва да се занимава с този въпрос.
Въпреки всичките трудности има светлина в тунела, дано само не е фара на идващият насреща влак….

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи