Павел Маринов за три години в Ботевград


Павел Маринов за три години в Ботевград
Павел Маринов в Балкан (снимка: basketball-bg.com)
21-08-2007 17:38 | Мария Павлова

Павел Маринов ще играе за тима на Балкан, след като по-рано днес подписа тригодишен договор с клуба от Ботевград. Роденият на 12.06.1988 опроверга твърденията, че ще бъде в Ямбол през следващия сезон.
„Подписах с Балкан Ботевград за три години,” заяви Маринов за BulgarianBasket.com. „Днес им изпратих договора и вече съм играч на Балкан. Имаше вариант да играя за Берое в Стара Загора тъй като ме приеха в Тракийския университет в този град. Но ръководството на Балкан влезе в контакт с моя треньор в Тигър Ямбол Здравко Янчев и показа много голям интерес към мен. Това е човекът, който страшно много ценя, този, който ме създаде за баскетбола. Имаше интерес и от Тунджа Ямбол, но в крайна сметка ще играя за Балкан. Проведохме среща заедно с моите родители и Иван и Петко Колеви, след която се разбрахме. Условията, които ми предложиха са много добри и така подписах с тях. Това е първият ми професонален договор.” продължи Маринов.

Маринов игра за Берое Стара Загора във втората полусезон на мъжкото първенство. По-късно той бе част от тима на Овергаз (18) на финалите на първенството за юноши в Самоков, където в изиграните 5 срещи вкара по 12.0 точки, взе по 5.0 борби със среден коефициент от 9.8 за 31.8 минути на мач. Съставът му обаче завърши последен, осми в надпреварата.

„Павел Маринов е един от младите играчи, на които ще разчитаме през новия сезон,” каза изпълнителния директор на клуба Петко Колев. „Клубът утре ще подаде заявка за участие в първенството на страната. Имаме промени в отбора, но тепърва ще привличаме нови играчи. Чакаме трима чужденци на проби. В никакъв случай обаче отборът на Балкан няма да бъде по-слаб от миналогодишния.”

Очакванията на талантливото крило са големи и той самия няма търпение да се присъедини към новия си отбор.
„В Ботевград съм бил на много състезания. Градът е красив. Там ме забелязаха за първи път, а и имам някои добри приятели в този град. Относно отбора, познавам се с връстниците си, които играят там. С останалите мисля, че няма да имам проблеми, защото бързо се приспособявам. Също така ми допада и публиката. Те наистина знаят как да помогнат на отбора си! ”завърши Маринов.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи