Борислава Мандур: "Може да сме приятната изненада в първенството"


Борислава Мандур: "Може да сме приятната изненада в първенството"
Мандур начело на България (14)
22-08-2007 00:49

Младата и амбициозна треньорка Борислава Мандур ще работи в екип с Кирил Куков в състава на женския Славия. Отборът, който стана 3 пъти шампион през последните 6 години (2002, 2003, 2004) завърши на 9-то място през изминалия сезон и не успя да се класира за плейофите на страната. „Белите” баскетболистки спечелиха само 5 от 20 мача в пъренството. Треньорът Куков разполагаше с много малко състезателки и дори това класиране бе успех с оглед късата резервна скамейка. За следващата година обаче нещата изглеждат по-различно. С идването на Мандур в Славия пристигат още 4 състезателки, които са нейни. Игралите през изминалата година в състава на ЦСКА Лиляна Илиева, Тонка Тенчева, Стефка Николова и Цветелина Николова ще играят в „белия” отбор.

„Радвам се, че съм част от Славия,” каза за BulgarianBasket.com Мандур. „Имам големи амбиции да помогна да постигнем добри резултати през новия сезон. Лиляна, Цветелина, Стефка и Тонка ще бъдат също в Славия. Те са с мен от 3-ти клас. Нямаме конкретни цели, повечето баскетболистки нямат опит, но ще играем баскетбол. Трябва да върнем традициите на баскетбола в Славия. Може пък да сме една приятна изненада в първенството.”

Най-резултатната баскетболистка на отбора от миналия сезон Елена Янкова заминава за САЩ и няма да играе в Славия. Очаква се обаче в скоро време сестрите Доротея и Емануела Толеви да се присъединят в подготовката на отбора.

Днес по-рано ръководството на Славия подаде заявка за участие в А-1. Крайният срок за записване и внасяне на депозит е утре до края на работния ден.
Борислава Мандур се завърна наскоро от международен турнир в Словения, където води заедно с Ивайло Христов от Тони 7 националния тим на България за момичета до 14 години. Там те завършиха на трето място.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи