България готова за мача с Унгария


България готова за мача с Унгария
България готова за мача с Унгария (снимка:gong.bg)
21-08-2007 22:11 | gong.bg

Малко повече от денонощие преди последния си мач от допълнителните евроквалификации по баскетбол националите ни са в Шомбатели, където утре гостуват на Унгария от 20:00 часа българско време.
След полет от София за Будапеща вчера и четиричасов преход с автобус до въпросния град тимът ни воден от Тити Папазов пристигна вечерта в хотела.
Българите ще проведат следобедното си занимание в залата, която ще е арена на утрешната битка след като сутринта направиха тренировка извън нея, заради неудобния час предоставен от домакините.
„Момчетата се чувстват добре. Разбрахме, че залата, в която ще гостуваме е нова. Ще направим тренировка по-късно”, сподели от Шомбатели националния селекционер Тити Папазов.
България заема втора позиция във временното класиране в групата от допълнителните евроквалификации с две победи и една загуба. Начело е Босна със същия актив, но по-добро точково съотношение, а утрешният ни съперник е трети без победа от двата си изиграни мача.
В първия сблъсък между България и Унгария в зала Универсиада националите надвиха унгарците със 79:74 точки, а Босна и Херцеговина ги преодоля с 83:68 като гост.
Успех на българите утре вечер в Унгария запазва макар и минималните шансове за лидерското място и виза за Менорка. Последният мач в групата е между Босна и Унгария в събота в Цазин. Победа на босненците ги изпраща на финалния квалификационен турнир в Испания с другите два тима – първенци в своите групи.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи