Женският ЦСКА се разпадна...


Женският ЦСКА се разпадна...
Women's CSKA will no longer exist
22-08-2007 00:49 | Alexander Sotirov

Женският тим на ЦСКА се разпадна - тъжно, но факт. "Червените ангели", които донесоха толкова поводи за радост на баскетболните фенове през изминалата година няма да започнат новия сезон в родното първенство. Последния срок за заявка и парична гаранция за участие в женската А-1 е утре, а все още няма такава от страна на червените. Въпреки обещанията на Васил Иванов-Лучано, и огромните усилия на треньора Георги Божков и Росен Барчовски, това е реалността.
Редица ключови състезателки напуснаха отбора, спечелил "Златен требъл" през изминалия сезон 2006-2007 - Шампионска титла на България, Купа на България и Шампионската титла от Адриатическата Лига, при първото участие на ЦСКА в нея. Тимът остави добри впечатления на баскетболна Европа и с изявите си в турнира за Купата на ФИБА-Европа, където червените отпаднаха от испанския Ондарибия.
Въпреки че се сдоби с български паспорт, крилото Таня Чиров ще играе в новака в италианската първа лига Италмока Поцуоли, но ще подсили и националния ни отбор за квалификациите за Евро 2007 в Италия. Капитанката на Ангелите - Елена Йоловска подписа договор с хърватския Госпич - същия тим, откъдето дойде в ЦСКА. Госпич ще участва в Адриатическата Лига и ФИБА Европа. Центъра на червените и националния ни отбор - Наталия Топалова подписа с тима на Лукойл Нефтохимик. Една от любимките на червената публика - Бранкица Хаджович, също напусна тима. През новия сезон Бане ще се подвизава в испанския Олеса Еспаньол. Теодора Петрова по всяка вероятност също ще поеме в посока Испания, а четири от младите надежди на клуба - Тони Тенчева, Лиляна Илиева, Стефка Николова и Цветелина Николова поеха в посока Славия. Единствените, които все още не са обявили раздялата си с клуба са Силвия Пеева, Радостина Димитрова и треньорския щаб на армейците.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи