Номер "10" се завръща в ЦСКА


Номер "10" се завръща в ЦСКА
Давидов се връща в ЦСКА
22-08-2007 02:07

Любимецът на „червените фенове” Георги Давидов се завръща почти сигурно в ЦСКА. След като изкара последните три сезона в Лукойл Академик, роденото във Враца крило все още не е получил предложение от шампиона на страната. За сметка на това старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски желае много да го види в състава си за предстоящия сезон.

204-сантиметровият Давидов е един от играчите с най-голяма заслуга за трите шампионски титли на Лукойл Академик. Без да блести, той е един от най-постоянните играчи в първенството на страната през последните години. В 39 мача с Лукойл Академик през изминалата година той бележи по 8.7 точки и взе по 3.6 борби средно, въпреки, че играяеше само по 19.7 минути на среща. Особено голям принос Давидов имаше по време на плейофите през по-миналото първенство, когато „осакатения вариант” на Лукойл Академик успя да защити титлата си.

Играчът с номер 10 се ползва с голямо уважение от публиката на ЦСКА. „Червените фенове” показваха любовта си към него, въпреки, че той не бе част от отбора през последните години. На мачовете на Лукойл Академик много често освен скандирания на името му, виждахме фенове да издигат знаме с надписи „Давидов”. Благодарение на гласуването на всичките баскетболни фенове от страната, той участва в HDI Ол Стар мачовете през 2006 и 2007 година.

Освен Давидов друг неодооценен кадър от „студентите” също има опция да играе с „червения екип”. Това е центърът Бойко Младенов, който обаче чака оферти и от чужбина.
Двамата състезатели трябва да дадат в най-скоро време отговор на старши треньора на ЦСКА Росен Барчовски. По-рано днес „червените” подадоха заявка за участие в А-1. С евентуалното привличане на Давидов и Младенов, Барчовски ще реши до голяма степен борбата в подкошието. Като резерви той ще разполага с младите Крум Дойчинов и Тома Фикоф. Имайки предвид наличието на американския гард Майк Хендерсън, Людмил Хаджисотиров и Ивайло Константинов плюс Христо Николов на крилото ЦСКА ще направи отбор, който ще играе значима роля в шампионата на страната. Освен горепосочените имена, Росен Барчовски търси още няколко млади таланти да попълни ростера си за новото първенство.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи