Георги Давидов: "Придобих шампионски манталитет, което ме кара да гоня високи цели"


Георги Давидов: "Придобих шампионски манталитет, което ме кара да гоня високи цели"
Давидов се връща в ЦСКА
22-08-2007 15:18

Георги Давидов постигна договорка по-рано днес с ръководството на ЦСКА и завръщането му в тима на „червените” е вече факт. След сутрешната си индивидуална тренировка 31-годишният баскетболист сподели впечатленията си пред BulgarianBasket.com. 
 
Ще играеш отново в ЦСКА. Как стана всичко, за колко време е договора ти?
„Разбрахме се за срок от една година, но ако ръководството на клуба и треньора на отбора останат доволни от мен имам уверението, че ще го продължим догодина. Аз никога не съм се предлагал на никой през живота си, Росен Барчовски ме потърси и ми предложи да се върна. На мен не ми и трябва много човек да ме убеждава да се върна и играя с скипа на ЦСКА. Въпреки, че тази година ще бъде голямо предизвикателство за мен, ние ще сме нов отбор, ново начало, а всяко такова ново начало е много трудно. Аз ще се опитам да дам всичко, за да бъде отбора на ЦСКА фактор в първенството на България.” 
 
Ти помогна много на Лукойл Академик през последните години. Изкара три години там и бе полезен в изявите си с този отбор. Потърсиха ли те от ръководството на шампиона?
„Нямам идея защо не ме потърсиха. Те имат нов треньор. Може така да са преценили ръководството и треньора, че нямат нужда от играч като мен. Аз уважавам тяхното мнение. Най-важното за мен е, че се разделям с тези хора без да имам никакви претенции и с голямо уважение към този клуб. Нямам право да им се сърдя, тъй като в Лукойл Академик изиграх три пълноценни години, в които спечелих три шампионски титли и 2 купи на страната. Благодаря им за цялото отношение, докато бях техен играч.” 
 
Връщаш се в ЦСКА, където феновете те обичат много. Мнението за тях?„Може би не съм толкова интелигентен, за да опиша най-точно с думи какво чувствам към феновете на ЦСКА и клуба като цяло. Не съм очаквал такава подкрепа от тях за времето, когато бях в Лукойл Академик. Искрено се надявам тази година да им дадем отново поводи за радост. Само трябва да са търпеливи, щото няма да ни бъде лесно, а ние много скоро ще им се отплатим.” 
 
Отново ще участваш във „вечното дерби” с отбора на Левски. Има ли нещо специално в тези мачове със „сините”?
„Дербитата с Левски ми липсваха през миналите години. Сигурен съм, че тези мачове ще са истински спектакъл за феновете, тъй като двата отбора ще са горе долу равностойни. Надявам се да играем пред пълни трибуни в мачовете с Левски.” 
 
Имаше ли други оферти, от други клубове?
„Да, имах предложения не само от България, но и отвън. Предложението на ЦСКА надделя над другите. Условията в ЦСКА са много добри и засега ме задоволяват. С връщането си в ЦСКА аз си идвам „у дома”.” 
 
Говори се, че друг бивш баскетболист на Лукойл Академик може да подпише с ЦСКА. Става дума за Бойко Младенов.
„Много се надявам Бойко Младенов да подпише с отбора на ЦСКА.В момента той е жаден за баскетбол и иска да докаже много, че не бе оценен в Лукойл Академик. Сигурен съм, че може да помогне много на отбора. Дано да се разберат с ръководството и играе при нас.” 
 
Барчовски се опитва с неимоверни усилия и благодарение на него ЦСКА все още го има. Какво мислиш за него?
„Росен Барчовски е институция в баскетбола в ЦСКА и аз се радвам, че той ми гласува отново доверие. При него израстнах като играч, дано да не го ядосвам много през новия сезон и оправдая напълно доверието му.” 
 
Какви са твоите амбиции с отбора на ЦСКА?
„Баскетболната ми мечта е да станата шампион с отбора на ЦСКА. Знам, че ще бъде много трудно, тъй като има много равностойни отбори в първенството и един много силен Лукойл Академик. Така, че не може да очакваме чудеса. През последните пет години играя финал в шампионата, дано и следващата година не е изключение. Все пак все още незнам каква е окончателната селекция на отбора. Знам, че Росен все още търси играчи и като приключи с оформянето на състава специалистите ще си правят прогнозите. Аз не обичам да давам прогнози. Важното е ЦСКА да преодолее трудностите в началото, да дава максимума във всеки мач, а резултатите ще дойдат. Сигурно е едно, придобих шампионски манталитет, което ме кара да гоня високи цели.” 
 
Разбрахме, че чакаш второ дете. Кога ще стане събитието?
„През Януари догодина. Много се радвам, че и второ ми дете, както и първото ще се роди, докато съм играч на ЦСКА.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи