Мъжете завършиха квалификациите със загуба


Мъжете завършиха квалификациите със загуба
Шимон в акция срещу Деян Иванов
22-08-2007 22:36

Мъжкият национален отбор на България загуби и последния си шанс да се класира за допълнителния турнир в Менорка. Тази вечер в Унгария нашите паднаха със 67-74 и завършиха участието си в тези квалификации.

Двубоят премина под диктовката на домакините. След като в края на първата четвърт играчите на Тити Папазов водеха с 3 точки (16-13), домакините взеха инициативата, заиграха много добре в зашита и позволиха на българите да вкарат само 12 точки през втората десятка. На полувремето домакините имаха 7 точки преднина (35-28).

В началото на последната част след две поредни тройки на отличният в този мач Ищван Немет и Тамаш Каман българите губеха с минус 9 в 31-та минута (46-55). В следващите три минути тройка и кош на капитана Тодор Стойков, два успешни наказателни удара на Калоян Иванов и кош на Стефан Георгиев доведе резултата до равенство в резултата 55-55. До края на мача оставаха малко повече от 6 минути. Българите дори имаха шанс да поведат, но Торо направи крачки и в ответната атака фаулира Шимон, който също вкара и кош. В рамките на три минути и половина България вкара само 2 точки срещу 14 на съперника. Така резултата в 37-та минута стана 12 точки за унгарците (57-69). В самия край България успя да намали до 7 точки и имаше шанс дори да вкара в последната атака, но Тенчо Банев вместо да забие сам под коша, не успя да оползотвори добрия пас на Блекни.

Гардът на домакините Ищван Немет бе над всички в мача, като вкара 5 тройки и завърши с 27 точки. Той добави в актива си 4 борби, 2 отнети топки и дори 1 блок. Другите два гарда на домакините също имаха основен принос за успеха, Тамаш Каман вкара 13 точки, а Балаш Шимон се отчете с 12.

За България само трима играчи минаха двуцифрената точкова граница, Деян Иванов вкара 15, брат му Калоян 10, а Стойков завърши с 12 точки.
Българският отбор отново демонстрира слаба стрелба от наказателната линия, само 13 успешни от 21 опита, а от зоната за 3 точки бяха още по-зле, 4 вкарани от 17 опита.

Отново слабата страна в националния ни тим бяха центровете, които се представиха значително под възможностите си. Нито Тенчо Банев, нито започналия в стартовата петица Стефан Георгиев бяха убедителни в борбата под коша. И докато Торо имаше леки проблясъци в началото на двубоя, Банев бе пълно разочарование.
Победителят в групата ще се реши в последния двубой в Цазин тази събота, когато Унгария гостува на Босна и Херцеговина. Почти сигурен победител е състава на Босна, въпреки, че и Унгария има теоретични шансове. За да станат първи унгарците трябва да спечелят с поне 16 точки, което е на практика невъзможно. 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2007


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ УНГАРИЯ-БЪЛГАРИЯ  
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи