Ekатерина Димитрова: „Отивам в отбор с големи амбиции”


Ekатерина Димитрова: „Отивам в отбор с големи амбиции”
Димитрова ще играе за Макаби Рамат Хен
23-08-2007 18:33

Екатерина Димитрова ще играе през следващия сезон в Израел. Намерихме състезателката в Перник, където тя е на лагер с националния отбор на България пред решителните допълнителни квалификации за Евробаскет 2007 в Италия. Тя отговори на въпросите на BulgarianBasket.com относно новия си клуб и шансовете на България да се класира за Евробаскет 2007. 
 
Кате, честито, как се стигна така, че ще играеш в Израел?
„Получих оферта от Макаби Рамат Хен и прецених, че е добър вариант за мен. Отборът е с амбиции да играе финал както в първенството на Израел, така и за купата на страната.” 
 
Ще играят ли в Евротурнирите на ФИБА?„Първоначално са искали да играят в турнира на ФИБА Европа, но впоследствие са се отказали и ще се съсредоточат само в първенството на Израел.” 
 
За колко време е договора ти?
„Договора ми е перфектен, е за една година. Имах оферти от доста отбори, но предпочетох тази на Макаби Рамат Хен. За мен това е крачка напред, след като играх в Мерчеде Алгеро в Италия.” 
 
Какво знаеш повече за първенството на Израел и специално за твоя нов отбор?
„Информацията ми е, че първенството на Израел е силно и има много американки в отборите им. Знам, че нашият отбор е подписал с две състезателки от САЩ. Все пак мисля, че отивам от изпадащ отбор в Италия в отбор борещ се за титлата в Израел. Знам, че нямат шампионска титла досега в колекцията си, но имат амбиции да гонят първото място.” 
 
Кой е настоявал от клуба да те привлекат?
„Треньора е нов в отбора. Миналата година е водил тима на Хайфа, а в същото време е на поста национален теньор на девойките на Израел. Той е настоявал много за мен. Аз говорих няколко пъти с него и той обясни, че много иска да дойда и играя за Макаби Рамат Хен. Бил е треньор на Ивелина Вранчева миналата година. Тя ми каза много хубави думи за него, че работи много добре и прави всичко възможно играчите му да напредват индивидуално. Надявам се сега след като подписах да оправдая очакванията му.” 
 
Какви са очакванията ти с националния отбор на България в предстоящите квалификации?
„Според мен имаме реални шансове да се калсираме. С присъединяването на Брънзова облика на отбора е съвсем различен. Надявам се да имаме и известна доза късмет, за да се класираме. Освен добрата подготовка ще има и нужда от малко късмет за да излезем от групата.” 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи