Тити: „Не напускам баскетбола”


Тити: „Не напускам баскетбола”
Константин Папазов (снимка: gong.bg)
23-08-2007 18:33 | gong.bg

След като снощи приключи участието си в квалификациите за Евробаскет 2007, националният ни мъжки тим се прибра днес следобяд с полет от Будапеща.

 „По никакъв начин не съм напуснал баскетбола и няма да го напусна. По никакъв друг не виждам пътя си различен от баскетбола, ако не успея в новото предизвикателство следващите два месеца. С играта, която показа отбора и с поведението си на терена смятам, че заслужих да бъда поканен, но това е въпрос на решение на федерацията. Имам предварителни разговори с Атанас Тонев, той ще бъде до мен в следващите два месеца, защото му имам безрезервно доверие и има управленски опит. Убеден съм, че сърцето ми завинаги ще остане в баскетболната зала. Явно клубните отбори нямат интерес към мен, така че остава националния”, сподели пред Гонг старши треньорът на България Тити Папазов.

 По повод последния мач от групата между Босна и Унгария в Цазин тази събота Папазов заяви:
„Сигурен съм за себе си в изхода на мача в Босна. Веднага след срещата с Унгария ми се обадиха играчите и треньора и ми казаха, че ще играят и за мен. Не мога да не бъда доволен. Реално беше да вземем две победи. Бяхме на две атаки от класирането. Най-слаб беше вчерашния мач, защото голямата амбиция вече я нямаше в баскетболистите. Всички са много разположени към младите. Съжалявам, че не можахме максимално да използваме Данчо и Чавдар, но това е проблем на тяхната психика. Близнаците са най-приятното явление в българския баскетбол. Те имат сериозна перспектива. Дано да са толкова всеотдайни като Хриси Димитров. Не знам до колко е правилно решението, но той е сериозно момче и не е нужно да го разубеждаваме, но едва ли лесно ще намерим заместник на човека Хриси Димитров.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи