Загуба за баскетболистките в последната проверка


Загуба за баскетболистките в последната проверка
Радостина Димитрова
23-08-2007 20:20

Българският национален отбор по баскетбол за жени загуби с 64:67 от Гърция във втория приятелски мач между двата тима в Перник.
Проверката бе последна за Георги Божков и неговите момичета преди началото на допълнителните квалификации за Евробаскет 2007. България се намира в група В, заедно с Израел и Унгария.
След като спечелиха вчерашната контролна среща, днес българките не успяха да преборят твърдата игра на гъркините. До полувремето двата състава си размениха по една част, и в крайна сметка се оттеглиха на почивка при 35:32 в наша полза.
Лекият превес на гостите през третата четвърт се отрази в лека преднина за тях в края на 30-та минута. В заключителната част играта вървеше кош за кош. Българският тим имаше последната атака, но от трудна позиция Екатерина Димитрова не успя да отбележи тройка, която да прати мача в продължения.
Стартовата петица, която избра Георги Божков бе: Чиров, Томова, Бачкова, Йоловска и Асенова. Резервата Албена Брънзова бе най-резултатна с 14 точки, а Наталия Топалова, направи отличен мач с 13 точки и 7 борби.
Със същия актив като Димитрова завърши и Таня Чиров.
Димитра Календзу бе най-точният реализатор в срещата, с 22 точки в актива си.
Допълнителният турнир за Евробаскет стартира на 29 август в зала Миньор в Перник, където България посреща Унгария.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи