Веселка Тодорова в Ондарибия


Веселка Тодорова в Ондарибия
24-08-2007 13:01

Веселка Тодорова ще продължи кариерата си в Испания. 19-годишната българката ще играе в испанския Ондарибия Ирун.
Тодорова е родена на 29 май 1988. Тя стана известна с добрите си игри в Рилски Спортист. Сезонът 2005-2006 бе най-силен за нея. С отбора си тя стигна до бронзовите медали в първенството, като Веселка се нареди на пето място при реализаторите с 18.7 точки средно на мач. Добрите й изяви не останаха незабелязани и миналото лято тя бе привлечена в новосформирания тим на ЦСКА. Тодорова взе участие в 22 срещи в миналото първенство. В тях тя постигна средни показатели от 8.6 точки и 4.9 борби. С червените тя спечели Адриатическата лига, както и титлата и купата на България.
Ондарибия е познат на българската публика, тъй като игра с ЦСКА на 1/16 финал в Еврокупата на ФИБА.  Испанките отстраниха червените с победа у дома. След това отпаднаха на 1/8 финал от италианския Фаенца. В испанското първенство Ондарибия стига полуфинал последните две години.
Тодорова, която бе част от състава на България до 20г. за Европейското първенство, ще играе както за първия отбор на Ондарибия така и за втория, който играе във втора испанска дивизия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи