Бойко Младенов: "Надявам се да заслужа мястото си в национала догодина"


Бойко Младенов: "Надявам се да заслужа мястото си в национала догодина"
Младенов срещу Ясикевичус
24-08-2007 15:28

Бойко Младенов заминава за Кипър и ще защитава цветовете на Аполон Лимасол. Един от най-добрите български центрове отива с надеждата, че ще разкрие себе си и възвърне позагубеното самочувствие. Ето какво сподели центърът на въпросите на BulgarianBasket.com: 


Бойко, заминаваш за Кипър. Беше ли изненада за теб офертата от тази страна? Как прие това предложение?

„Отначало се колебаех. Имах оферта и от ЦСКА, но надделя желанието ми да отида в чужбина. Кипърското първенство е добро и се надявам да мога да покажа максимума от себе си там.


Заговори се, че новия треньор на Лукойл Академик Желко Лукаич те иска в отбора. Вярно ли е?

„Знам за този интерес от новия треньор на Лукойл Академик, но до разговор така и не се стигна. Доколкото разбрах, факта, че не съм бил включен в националния отбор на България е повлиял на решението на Желко Лукаич да не ме вземе.” 
 

През последната година не получи достатъчно шанс за изява. С какви чувства си тръгваш от Лукойл Академик?

„В Лукойл Академик играх през последните три години. Положителните неща, които ми се случиха в този отбор са много повече от отрицателните. Имам много добри спомени с приателите в отбора. Пожелавам им успех в УЛЕБ и да постигнат всичко, което са си начертали като план през новия сезон.” 
 

Какви други оферти имаше през това лято?

„Най-сериозна бе офертата от ЦСКА, много се колебаех, бях на крачка от подписването в този клуб. След като и Георги Давидов подписа много исках да играем заедно в ЦСКА, защото се разбирам прекрасно с него. Все пак исках да изляза в чужбина. Имам нужда от тази промяна. Не са финансови предимствата, заради които заминавам за Кипър.” 
 

За трети път излизаш в чужбина след като игра за Ефес Пилзен през 1997 и Партизан Белград в периода 1998-2001. С кои играчи бе тогава в едни от най-известните отбори в Европа?

„В Ефес Пилзен тогава бяха Мирсад Турчан, Зоран Савич, Петър Наумоски, Хюсеин Бешок, докато в Партизан играх редом с Предраг Дробняк, Деян Томашевич, Вуле Авдалович. Интересното тогава е, че единственият, който от юношите играеше в мъжкия отбор бях аз. Дори играещия в Ню Джърси Нетс сега Ненад Кръстич не попадаше в групата на мъжкия отбор.” 
 

Кажи ни нещо повече за отбора на Аполон Лимасол в който ще играеш?

„Водих разговори с новия треньор на отбора Стратос Кукулекидис. Той е бил 4 години помощник треньор в Арис Солун и ме помни от мачовете с този отбор в УЛЕБ. Миналата година е станал шампион на Македония със Струмица. От този сезон се мести в Кипър. Той каза много хубави думи за мен, каза, че ще разчита много на мен. Ще се търсят двама американци на външни постове. Но отдолу в подкошието  ще има пълно доверие в мен.” 
 

Познаваш ли някои от играчите в този отбор?

„Честно да ти кажа не, гледах им статистиките от миналата година, не са лош отбор. Надявам се да се сработим бързо и да играем добър баскетбол. ” 
 

Получи упреци от треньора Константин Папазов, че не е трябвало да отказваш да играеш за националния отбор на България през това лято. Твоето мнение?

„Получих упреци не само от Тити, но и от много други хора. Абсолютно съм съгласен с всички тях. Още в първата минута на мача в Босна съжалявах, че съм взел това решение и исках да вляза и помогна с каквото мога. Но след последния сезон не мисля, че заслужавах да играя в националния отбор. Вече всичко е свършено, сега трябва да гледаме напред. Тази година отивам да играя в чужбина и се надявам да заслужа мястото си в националния отбор.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи