Лукойл Академик взема кондиционен треньор за началото


Лукойл Академик взема кондиционен треньор за началото
Лукойл Академик ще играе контрола с Динамо Москва
24-08-2007 17:17

Шампионът на България и участник в турнира за Купата на УЛЕБ „Лукойл Академик” заминава за Правец в понеделник (27-ми август) на двуседмичен лагер. От вчера в щаба на „студентите” е и сръбският специалист по физическа подготовка Саша Яковлевич. Той ще помогне на старши треньора Лукаич само в работата му през подготвителния период на отбора. През изминалия сезон тандемът ЛукаичЯковлевич е работил с отобра на Игокеа Александровац в Босна и Херцеговина.

Яковлевич е роден на 26-ти декември 1964 година в град Биелина, Босна и Херцеговина. Работи като преподавател към Факултета по Физическа Култура на Белградския университет, чийто възпитаник е и самият той.

Зад гърба си има 11 години преподавателска дейност, а от 2000-та година е професор Баскетбол и Технология на тренировъчния процес. Яковлевич има редица научни трудове и книги в областта на баскетбола. Като кондиционен треньор (треньор по физическата подготовка) работи от 1992 година. Работи и като помощник треньор в редица сръбски клубове като Войводина Нови Сад (1997-98), Хемофарм (1998-2003, 2005-06), Лавови 063 Белград (2003-06), Игокеа Александровац (2006-07).
Под ръководството на новия старши треньор Желко Лукаич и треньора Йордан Колев в Правец ще се подготвят американецът Дантей Смит, националите Чавдар Костов, Тенчо Банев, Асен Великов и Тодор Стойков, братята Иван и Любомир Лилови, Живко Стоянов, както и част от юношите и кадетите на клуба. Македонците Ристе Стефанов и новопривлеченият Перо Антич ще се присъединят по-късно, тъй като отборът на Македония ще се класира за допълнителния квалификационен турнир в Испания.

Съставът на шампионите все още не е завършен. Работи се върху привличането на плеймейкър и център.
Лукойл Академик” ще изиграе една контрола среща с отбора на Динамо Москва на 5-ти септември в Правец. Руският тим пътува за Сърбия, където е поканен на приятелски турнир в Пирот, и ще спре в България на връщане за да премери сили с българския шампион.  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи