Падалски: Дунав Еконт обещава още изненади


Падалски: Дунав Еконт обещава още изненади
Николай Падалски
24-08-2007 19:41 | в-к "Утро"

Дунав Еконт е единственият български отбор, който беше освободен от квалификации за място в женската А1. По този повод шефа на клуба Николай Падалски даде интервю за русенския вестник "Утро".
 
Г-н Падалски, как тълкувате този бонус?
"Жест за заслуги. Да си припомним, че през лятото на 2005 година никоя баскетболистка не искаше да играе за тогавашния Дунав. Клубът бе забравен от бога и на практика не значеше нищо. Сега не само че няма да участваме в квалификации, но ще бъдем единственият български отбор с мачове в евротурнирите."
 
Как се стигна до тази уникална ситуация?
"За нас бе плюс, че Даниела Георгиева тогава остана в тима. Шанс беше и идването на треньора Стефанов, на Петева, Митева, Стефанова и Мирчева, на вече преотстъпената Кърчовска. Така положихе основите, а и не държахме на кой знае какво класиране през първия сезон. Постепенно започнахме да набираме спонсори, залата се напълни, доверието към клуба растеше с всеки мач. После вече имахме Белберова, Драгушин и Кънчева, но и опита от предишната година. Понатрупа се самочувствие покрай двете държавни титли на девойките, жените завършиха четвърти. Това бе важна стъпка."
 
Какво мислите за селекцията преди идния сезон?
"Римпова, Асенова, Ивович, Найденова са добри трансферни попадения. Голямата ми амбиция е да се разделим с провинциализма и да превърнем Дунав Еконт в притегателно място за стойностните играчи. Покрай тези класни баскетболистки искаме да запалим децата, които отсега се опитват да подражават на каките като поведение на терена."
 
Не сте ли въодушевен повече, отколкото трябва?
"Не. Не работим хаотично, а се опитваме да планираме разумно развитието на клуба. Освен това работя с подходящи хора. И ако сега продължаваме да избистряме идеи и проекти за по-мащабно финансиране, то не е защото хленчим да оцелеем, а защото се опитваме да формираме нова класа. Имаме прекрасен отбор и колектив, това е истината. Чака ни дълъг и труден сезон. Ще се нуждаем от подкрепата на публиката и обществеността. Обещавам изненади. Русе отново трябва да се гордее с Дунав Еконт."
 
Каква ще е новата изненада?
"Читателите на "Утро" ще научат първи, че преговаряме с още две национални състезателки. Имаме оферта и за сръбкиня. До затварянето на транферния прозорец ще привлечем поне още един класен играч."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи