Теодора Ангелова: "Това е голям шанс за мен. Надявам се да успея"


Теодора Ангелова: "Това е голям шанс за мен. Надявам се да успея"
Теодора Ангелова
24-08-2007 20:55

Теодора Ангелова е поредната състезателка от женския ЦСКА, която излиза в чужбина. Както и Веселка Тодорова, Ангелова е само на 19 години и получава голям шанс да се развива в една от най-баскетболните страни в Европа. Тя разказа на BulgarianBasket.com как стана трансфера й в Испания и за престоя си в ЦСКА. 
 
Теодора, честито за трансфера ти. Разкажи нещо повече за отбора в който ще играеш?
„Благодаря Ви много. Отборът се казва СБ Бембрире, играе в една от двете дивизии на втора испанска лига. Целта на отбора през новия сезон е да се класира на едно от първите две места и премине в по-горната дивизия. Градчето се намира на 10 километра от Леон.” 
 
Как стана трансфера ти в Испания?
„Моя позната ме свърза с испански мениджър. Аз нямам големи претенции. За съжаление имах контузия през миналия сезон, която ми попречи да играя повече. Сега искам точно това, да играя колкото се може повече.” 
 
Ти си поредната състезателка на ЦСКА, която намери отбор в чужбина. След като спечелихте всичко миналия сезон и ЦСКА не успя да се запази, остана респекта към играчите, тоест всички бяхте търсени от различни отбори.
„Така е, да. Почти всички състезателки си намериха отбори в чужбина, което означава, че сме добре оценени в чужбина. ” 
 
Как оценяваш престоя си в ЦСКА?
„За мен престоя ми в ЦСКА бе много полезен, бяхме страхотен колектив. Изключително високо ниво на организация. Въпреки, че не играх достатъчно време, за мен тази година е крачка напред в развитието ми. Имах възможността да науча доста от моите съотборнички.” 
 
Не ти ли се стори всичко, което се случи в ЦСКА миналата година като една приказка?
„Наистина е така, всичко бе прекалено хубаво, за да е истина. Беше като вълшебна приказка, но много бързо свърши. Ще ми липсват.” 
 
Какви са очакванията ти в новия ти отбор?
„Очаквам да се наложа. Много се надявам треньора да разчита на мен и да остана и след тази година там. Искам много да се развивам и да играя баскетбол на високо ниво.” 
 
Кога ще започнете подготовка за новия сезон?
„На 4-ти Септември летя и се включвам в подготовката на отбора. Първият мач от новото първенство е на 10-ти Ноември.” 
 
Само на 19 години си. Не те ли е страх, че малко рано илизаш в чужбина?
„Не смятам, вече завърших със старшата възраст и мога да играя само при жени. Това е голям шанс за мен. Надявам се да успея.”
 
Успех ти желаем и ще следим изявите ти в новия отбор.
"Благодаря много."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи