Памеса Валенсия взима наш талант


Памеса Валенсия взима наш талант
26-08-2007 10:35

Един от най-големите таланти в българския мъжки баскетбол – Божидар Аврамов е на крачка от трансфер в Памеса Валенсия, съобщава в днешното си издание спрортния всекидневник „Тема: Спорт”. 194-сантиметровият плеймейкър на Черно море ще играе в Памеса Валенсия. Трансферът ще бъде финализиран до дни и ще бъде за три години. Самият Аврамов бил на седмото небе и вече се похвалил пред приятели.

17-годишният гард още няма мениджър, а най-близкият му съветник, е баща му Свилен. Преминаването му в Памеса се движи от мениджърската агенция “Интерперформансис”. Фирмата има железни позиции на испанския пазар чрез един от най-опитните в занаята и дясна ръка на собственика Лучано КапикьониАртуро Ортега.
През зимата на миналата година от там изпратиха в Памеса капитана на националния тим и на Лукойл Тодор Стойков. Аврамов става вторият варненец след него в клуба от ACB.

Ръководството на Памеса Валенсия лудна по надареното българче по време на европейското за юноши до 18 години в Мадрид. Там нашите се класираха на 14 място, а Божидар бе сред зведите на първенството: 14,3 т., 5,5 борби, 3,8 асистенции средно за шест срещи.

През пролетта момчето стана най-младия участник в родния HDI Мач на звездите в зала “Универсиада” в София. Той бе поканен да участва лично от треньора на Севера Георги Младенов. Легендата на Левски определя Аврамов като бъдещия лидер на държавния тим. Суперлативи по негов адрес от година сипе и Константин Папазов. Тити дори искаше да го вземе в отбора за евроквалификациите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи