Симеон Варчев: "Радвам се, че от школата израства още един талант"


Симеон Варчев: "Радвам се, че от школата израства още един талант"
Симеон Варчев
26-08-2007 15:17 | gong.bg

Симеон Варчев, един от основните хора в баскетболния Черно море сподели пред Гонг, че това е голям шанс за Божидар Аврамов да замине в чужбина само на 17-години и още веднъж е признак за варнеснката баскетболна школа. Младока подписа за три години с испанския Памеса Валенсия и ще играе за юношеския тим на клуба, в който преди време бе и капитанът на националния ни отбор Тодор Стойков. 
 

„Георги Глушков стигна НБА, Тодор Стойков стигна лятната лига в НБА, близнаците Иванови – единият играе в Испания, другият в Хърватия и сега – плеймейкърът Божидар Аврамов излиза от школата, като се има предвид какъв дефицит има в България на този пост. Радвам се, че от школата, която ръководя израства още един талант. Той е от групата от около 15-тина деца, които тренират по специална програма. Първи излезе Николай Колев, който вече има договор с Черно море. Има 2-3 момчета родени 89-та година и 5-6 родени 1990-та година, така че един след друг започнаха да излизат и аз мисля, че Божо, който е изявен талант, няма да е единственият, който ще направи крачка напред в развитието си. Той е възпитано, скромно момче, защото освен физически качества, трябва и да си човек. Трябва да притежаваш и човешки качества, а той ги има”, каза още Симеон Варчев.
За бъдещето на Черно море в шампионата у нас догодина Симеон Варчев заяви: „Имаме определени проблеми, тъй като един от спонсорите ни се огъна и сега сме малко в криза, но се надявам пред следващата седмица да излезем от нея”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи