Папазов: "Трябва да се развива масовият спорт и спортът в училище"


Папазов: "Трябва да се развива масовият спорт и спортът в училище"
Папазов с Праматарски (снимка: Sofia Photo Agency)
26-08-2007 21:47 | БГНЕС

Кандидатът за кмет на София Константин Папазов, издигнат от Демократическата партия даде първата си пресконференция по-рано днес в хотел "Хилтън".
 
"Бойко Борисов заявява също, че е десен. Аз съм готов да се откажа заради него, но той трябва да се откаже от ГЕРБ, защото НДСВ свали СДС от власт, а Борисов беше много свързан с царя. Освен това няма такова животно "неформален лидер на партия". Моята мечта е да събера всички лидери на десните, които от 2001 г. са в упадък и те отново да се обединят", посочи националният треньор по баскетбол. Той изрази надежда, че следващите "девет седмици и половина" са достатъчни, за да убеди софиянци, че той е най-добър за поста в Столичната община.
 
Папазов е подготвил 100 въпроса към настоящия кмет, като всяка неделя ще задава по 10 и ще очаква техния отговор, информира БГНЕСКато начало той поиска публичен отчет от Борисов как са похарчени 1 млрд. лева на софиянци за 2-годишното му управление - като уточни, че не ги иска от счетоводител, а лично от кмета. Пита го още и защо така хаотично се ремонтират улиците на София.
 
Папазов изрази несъгласие с израза на столичния градоначалник "Ремонтирах алея "Яворов" - тя е ремонтирана, както и всичко друго с парите на софиянци, подчерта баскетболистът.

Основното, което ще прави в кампанията си Тити Папазов, е да потърси мнението на всеки жител на столицата и още от понеделник започва срещи по райони.

 

До 10 дни ще бъдат представени и имената на общинските съветници след разговорите, които предстоят с други десни партии.

Папазов отдели специално внимание на тиражираните в медиите упреци срещу единствения член на Демократическата партия в Столичния общински съвет (СОС) Тошко Добрев.

 

Кандидатът за кмет поясни, че се познава с него единствено като спонсор на женския отбор на "Славия" по баскетбол, когато там е била съпругата му.

Той изброи и други упреци и въпроси, които са му задавани, откакто е било оповестено, че ще се състезава на местните избори.

 

По този повод например Папазов се върна във времето, когато между 1994 и 1998 г. като треньор на мъжкия отбор на "Славия" е финансирал състезателите с лични свои средства, изкарани от законен хазартен бизнес в Албания и Македония.

Не му достигнали обаче пари, за да върне двама свои играчи, отишли в Спартак (Плевен), и помолил тогавашния президент на "ВАИ холдинг" Георги Илиев да му даде 25 хил. лева срещу реклама. Покойният бос му казал, че няма проблем, и той ги получил.

 

Папазов изброи и седем приоритета за развитието на София. На първо място тя да стане чист и сигурен град; град с облик и дух; образован, зелен и спортен град.

Той специално подчерта, че трябва да се развива масовият спорт и спортът в училище, а стадионите да се върнат на клубовете.

 

Папазов е убеден, че независимо кого ще реши да подкрепи за кмет на София ръководството на СДС, редовите седесари ще гласуват за него.

Това е мажоритарен вот и вечерта на 27 октомври, когато остане сам със себе си, всеки софиянец ще реши - независимо от партийната си принадлежност, напомни той.

Според него колкото повече кандидати има за кмет на София, толкова по-добре е това за съревнованието и града.

 

Той обяви, че ще призове всички свои конкуренти да се обединят и работят за идеята всички да бъдат убедени да се явят пред изборните урни и да гласуват с мисълта, че от тях зависи бъдещето на техния град.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи