Още един нов играч в Олимпиас Патрас


Още един нов играч в Олимпиас Патрас
Клод Маркиз ще гостува в Плевен
28-08-2007 10:33

Френското крило Клод Маркиз подписа договор за една година с гръцкия представител в турнира на ФИБА Еврокъп за сезон 2007/08. Той е играл досега само в родината си Франция и за пръв път ще опита късмета си в чужбина.

След 10 години в Шоле Баскет, миналата година Маркиз преминава в Страсбург. Френският отбор играе в турнира на УЛЕБ, където 201 сантиметровия Маркиз вкарва по 10.1 точки и овладява по 4.5 борби на среща. Страсбург достигна до чътвъртфиналната фаза на турнира, където бе елиминиран от Лиетувос Ритас. В първенството на страната изиграва 31 срещи с идентични показатели, 9.5 точки и 5.0 борби на мач.

Преди да подпише с Клод Маркиз, съперникът на Спартак Плевен в турнира на ФИБА Еврокъп привлече още няколко силни баскетболисти за предстоящия сезон като Морис Уитфилд, Периклис Доркофикис, Келвин Гибс, Анте Гргуревич и Луис Флорес.
Десетото място в Гръцката А-1 през изминалата година явно не задоволява напълно ръководството на клуба и те искат както по-високо класиране през новия сезон, така и пробив в Европа.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи