Ясни отборите за турнира "Русчукъ" в Русе


Ясни отборите за турнира "Русчукъ" в Русе
Падалски: "Искам А-1 да бъде от 8 отбора"
28-08-2007 12:57

Станаха известни отборите участници в международния турнир „Русчукъ”*, който ще се проведе в Русе от 21 до 23 Септември. Домакин ще бъде отборът на Дунав Еконт, единственият български отбор който ще играе в турнирите на ФИБА Европа.

В турнира „Русчукъ” ще играят отборите на Александрия от Румъния, Коджаелиспор от Турция и Берое 2007 от Стара Загора.

Александрия завърши на 8-мо място в Румъния, класираха се за плейофите, но отпаднаха от шампиона Биандра Търговище. Коджаели Буюукшехир Беледие пък идва от най-добрата турска така наречена „Байанлар” първа лига. Другият български представител в турнира е Берое 2007, приемник на Стара Загора, но с нова регистрация. През изминалите плейофи тимът от Стара Загора победи Дунав Еконт в битката за бронзовите медали.

„Надявам се да стане истински празник на баскетбола в Русе”, заяви боса на Дунав Еконт Николай Падалски за BulgarianBasket.com. „Поканихме силни отбори и зрителите ще имат възможност да видят 6 качествени двубоя. Много се надявам турнира „Русчукъ” да стане ежегоден. Освен мачовете на този турнир, Дунав Еконт ще изиграе две контроли с Монтана 2003 на 18 и 19 Септември. Планираме общо преди да стартираме участието си в новото първенство на страната и турнира на ФИБА да изиграем 10 контролни мача, за да се обиграе състава ни. Все пак имаме доста нови състезателки и имаме нужда от тези срещи.”

Падалски още добави, че иска отборите в новото първенство на А-1 да са 8. Днес по-късно Управителният съвет на БФБ ще реши дали гласуваното 6 отбора в А-1 в края на миналия шамионат ще остане или групата ще бъде увеличена на 8, колкото са заявките за участие.

Относно гръмката селекция на кипърския шампион Империал АЕЛ, съперник на Дунав Еконт в турнира на ФИБА Европа Падалски каза, че не се притеснява от тях и добави:
„Ние привличаме в Дунав Еконт състезателки с много силни морално-волеви качества, колкото и да е клиширана фразата. Това са момичета с хъс и голямо желание за изява. Ние си имаме нашият отбор и си гледаме него, това което те си правят като селеция е тяхна работа. Разбира се, отнасяме се с респект и уважение към тях. Много са отборите, които хвърлят маса пари и не могат да направят отбор. Баскетбола е колективна игра, не е индивидуална. Това, че са привлекли американки не ни притеснява, за нас е важно да сме добър колектив и да играем с огромно желание за победа.” завърши Падалски.

 

* - Русчукъ е старото име на град Русе


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи