Радмила Нешева остава в Рилски Спортист


Радмила Нешева остава в Рилски Спортист
Нешева и Рилски спечелиха бронза през 2006
29-08-2007 11:53

Една от най-опитните състезателки на Рилски Спортист, гардът Радмила Нешева остава  в отбора и през следващия сезон.

25-годишната Нешева игра през последните две години в Самоков. През миналия сезон тя изигра общо 24 мача и завърши сезона със средни показатели от 14.3 точки, 3.6 борби и 3.5 асистенции средно на среща. Тя завърши на трето място в класацията за най-добър подавач в шампионата след Светла Жечева от Черно Море Одесос и Албена Бачкова от Стара Загора. През сезон 2005/06 тя бе в основата на спечелените от Рилски Спортист бронзови медали  в шампионата на България.

Отборът на Рилски Спортист ще разчита още и на по-младите Галина Станчева,  Ива Терзиева, Ралица Василева, Стефка Митева, Вероника Джикова и други попълнения от девическия отбор.

Преди две седмици друг основен играч на отбора от миналия сезон Агнеса Дойчинова също удължи договора си. Около тях двете треньорът на тима Иван Лепичев ще гради състава, но политиката на клуба е както досега, да се налагат млади състезателки от добрата баскетболна школа в града.  
Единствената състезателка, която напусна тима и замина за Италия е Петя Джамбазка.

Вчера стана ясно, че Рилски Спортист за поредна година ще играе в женската А-1, след като от БФБ решиха всички отбори, подали заявки за участие да играят в нея.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи