Роксана Йорданова подписа с Дунав Еконт


Роксана Йорданова подписа с Дунав Еконт
Роксана Йорданова в Дунав Еконт
29-08-2007 21:02

Дунав Еконт приключи със селекцията за новия сезон. Последното ново попълнение в отбора е Роксана Йорданова, която идва от първенството на Украйна.   

23-годишната Йорданова започна кариерата си в Левски Спартак. Лятото на 2005 тя подписва с израелския Бней Йехуда. Там изиграва 10 срещи, в които има средно по 6 точки и 1.6 борби. След това тя се прибира в България и завършва сезона в Рилски Спортист, като печели бронзовите медали с отбора. В изиграните срещи с отбора от Самоков тя има впечатляващите 16.5 точки, 3.3 борби и 3.0 асистенции средно на мач.
Миналото лято Роксана подписва с отбора на Олимп НАЕК от Украйна. Йорданова бе един от най-полезните състезателки за нейния тим през сезона, но за съжаление те не успяха да стигнат до медалите в шампионата на Украйна. Там тя приключва сезона с показатели от 13.6 точки, 3.6 борби и 2.5 асистенции средно в 37 мача. Освен това в Балтийската лига Роксана изиграва 13 мача със средни показатели 11.1 точки, 3.5 борби и 1.6 асистенции.

От няколко дни тя е в Русе и е оставила много добри впечатления, което доведе до днешния договор с отбора на Дунав Еконт за срок от една година.

„С привличането на Роксана приключихме със селекцията", заяви за BulgarianBasket.com шефът на Дунав Еконт Николай Падалски. "Тя е един много комплексен играч и прави впечатление с нейните качства, много добра стрелба от разстояние, отлична техника и най-вече колективен играч. Излъчва един позитивизъм, точно такъв играч ни трябваше на позиция 3, надявам се да имаме съвместна работа за по-дълъг период от време. Тя има вече и международен опит, което може да ни помогне в мачовете от турнира на ФИБА. Освен това треньора на отбора Стефан Стефанов я познава много добре и държеше много да я имаме в състава.”

С привличането на Йорданова Падалски добави още, че е много доволен от свършената работа преди началото на сезона и добави:
„Изградихме един боеспособен отбор. Мисля, че направихме много добра селекция, която да радва феновете в Русе.Този отбор ще пише история на русенския баскетбол.” 


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи