Нов сърбин в плевенския Спартак


Нов сърбин в плевенския Спартак
Милош Живанович в Спартак Плевен
30-08-2007 11:17

Нов сърбин, типичен централен нападател пристигна на проби в плевенския Спартак. Неговото име е Милош Живанович и идва от шампиона и носителя на купата на Румъния Асесофт Плоещи. Висок е 210 сантиметра, а през Октомври ще навърши 26 години. Завършил е университета на Хавай през 2005 година, като през последния си сезон като студент вкарва по 14 точки на среща.

След това през Януари 2006 подписва с латвийския Лиепая Лаувас, където бележи по 6.1 точки и взема по 4.8 борби в 11-те мача с този клуб в Балтийската лига.

Миналияt сезон играе в Асесофт Плоещи. В турнира на ФИБА Еврокъп участва във всичките 6 срещи с отбора и вкарва 6.7 точки и овладява 3.8 борби средно в тях. В първенството на северната ни съседка той играе 20 срещи със средно по 7.9 точки и 5.3 борби. Неговият брат Митар е със същите габарити и досега също е играел в Асесофт, но Милош е по-добрият от двамата.
Първите две сръбски попълнения Милан Олуич и Владимир Йоич са сигурни в отбора за новия сезон. За дошлият преди няколко дни на проби Александър Калан ръководството на отбора все още не е взело решение дали да остане.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи